maanantai 22. heinäkuuta 2013

Aksapaksaa

 Aina ei voi osata.
Kuva Erja Heino.

Viime viikko oli agilityn suhteen vähän töhö. Tiistaina juostiin paskarinkiä (=vauhtiympyrää) ja opiskeltiin muuri sekä helkkarin vaikea saksalainen käännös, josta piirsinkin jo kuvan. Meillä oli myös takaaleikkausta molemmista suunnista. Takaaleikkaus vasemmalta onnistui erinomaisesti: Laika kiertää siivekkeen tiukasti ja hyppää hyvin. Oikeaa puolta en ollut tiistaihin mennessä ehtinyt treenata lainkaan, sillä halusin vasemman ensin valmiiksi, joten lopputulema oli sen mukainen ja Laika oli vähän pihalla. Mähän en todellakaan ole mikään koordinaatiokyvyn riemuvoitto, joten jos mulla ei ole täydellisen klaaria kuvaa siitä, mitä pitää tehdä, mä todennäköisesti käskytän koiran vahingossa idän sijasta länteen. Tätä yritän paikata kouluttamalla. Paikkaus on nyt siinä pisteessä, että Laika osaa tällä viikolla takaakierron myös oikealta, joten mulla on piirun verran vähemmän painolastia.

Saksalaisesta en sano mitään. Tai no, vähän sanon. Heräsin sunnuntaiaamuna siihen tunteeseen, että tiedän ehkä, mitä sen kanssa pitää tehdä. Vajaa viikko prosessointiin, hienoa...

Paskarinki oli muutaman hypyn suorasta, mutkaputkesta, muurista ja pussista koostuva pätkänen. Muuri oli Laikalle uusi tuttavuus, mutta se ei jäänyt hirveästi ihmettelemään koko asiaa, vaan karkasi sen yli sen kummempia miettimättä ja haki sen myöhemminkin, kun este oli osa rataa. Once again, onpa se nokkela!

Torstaina oli kontaktiesteitä ja pöytää. Pöytä oli Laikalle tuttu ja ainut ongelma oli ajoissa jarruttaminen, kun koko koira meinasi levyjarrutuksen seurauksena lentää joko nokalleen tai alas koko esteeltä. Varma ja kasassa pysyvä suoritus ei vielä missään tapauksessa ole, mutta eiköhän siitä sellainen ajan myötä saada.

Ehdin aiemmin jo riemuita keinuedistymisestä, mutta nyt sen kanssa tuli vähän takapakkia. Laika keksi, että koko este on muuten ihan paska, en taho, joten rauhaa liikkuvalla pinnalla pitänee rakentaa sille tulevissa treeneissä. Noin muuten kontaktiesteillä ei ole mitään muita ongelmia kuin jarruttaminen ajoissa oikeaan loppuasentoon, kunnon etukeno ja jarrutus täydestä vauhdista kun aiheuttaa villisti lenteleviä keskaripuudeleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vingutathan meille siilipalloa, sillä siitä me pidämme!