sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Kotikentältä LohjalleViime aikojen rallittelut on olleet antoisia. Suurimpiin onnistumisiin voitaneen lukea perjantainen seikkailu lähikoulun kentällä. Valtasimme kentästä vakikulmamme ja hetken treenamisen jälkeen kentälle levittäytyi pieni lapsijoukko pelaamaan jalkapalloa. Pelaajat juoksivat monesti jopa puolentoista metrin etäisyydeltä treenaavasta Laikasta ja se. Vaan. Teki. Mun adhd-puudeli teki. Maahanmeno alkaa myös viimein upota sen tajuntaan ja sille voi huikata vihjesanan myös treenitilanteiden ulkopuolella ja se tottelee. Oon ottanut eteenistumisia nakilla houkuttelemalla ja alkaa olla aika häivyttää käsiapua pois.

Suuntasimme tänään Lohjalle Lägin uuden hallin avajaisagi- ja rallymölleihin. Meidän piti alunperin ottaa osaa vain agilityn supermölliluokkaan, mutta kiitos kavereiden korkattiin rallyurakin samalla. Agility ei olisi paremmin voinut mennä: Laika otti medien nollavoiton ja oli koko supermöllien neljänneksi nopein nollan saanut koira. Edelle kiilasi vain bortsu, aussie ja melekosen tykki mediparsoni. Rata on videolla ja postaan sen, kunhan saan sen kaverin kamerasta. Napattiin palkintopöydästä ruusukkeen lisäksi Hau-Haun namideukka, koska haluan testata sen kätevyyttä lenkkinamina.


Loltsille ei sen kummempaa menestystä tullut, mutta sillä oli hauskaa. Hassua, että kymppivee mummeli oli niin innoisaan, että mopo meinasi keulia jo heti lähdössä. Sitä myös luultiin kymmenkuiseksi kymmenvuotiaan sijaan. Onhan se toki ikinuori muori. Se kävi myös syömässä nakinsyöntikisassa, ei ihan voiton arvoisesti, mutta se oli ihan sivuseikka.


Rallyrata oli tosi hauska. Olin toista kertaa ikinä radalla ja edellisellä kerralla Laika ei edes osannut seurata saati että olisin itse osannut kylttejä. Tälläkin kertaa menestys jäi maahanmenosta ja ohjaajavirheistä kiinni, Laika nimittäin paiski hommia tosi hyvin. Tuomari kiitteli upeasta menosta kommenttilapussa ja hyvää palautetta tuli katsojiltakin. Mulle jäi äärettömän hyvä fiilis, vaikka tulos jäi juuri ja juuri alle hyväksytyn pistemäärän. Laika oli ollut radalle päästessään paikalla jo monta tuntia ja juossut kaksi agility-rataa ja silti se teki omantasoisensa suorituksen hienolla fiiliksellä. Jos en ennen ollut rallykuumeinen, niin nyt viimeistään olen.

Palkintoporsaat. Kulomäen Pokémon-liigalle tuli menestystä myös rallyssa Erican ottaessa kaksoisvoiton Neiran ja Vienan kanssa. 
Kuva: Jenny.

Aiemmin tällä viikolla Loltsi kohtasi trimmerin:

Mä niin kusen sun rakkaimpien tavaroiden päälle tästä hyvästä. Kuivaa minut, kiitos.

I'm so pretty I poop bow ties.
PS.
Meidän viikonlopun menestyksen salaisuus oli muuten tämä:


---

Tuli muuten todistettua, että mätsärituomarilla ja mätsärituomarilla on eroa. Edellisissä mätsäreissä Laikan turpakarvoissa roikkunut äijä jäi tänään kaukaisiin muistoihin, kun käväisimme melkein menestymässä Helsingissä. Laika pääsi reilusta neljästäkymmenestä pienestä aikuisesta punaisten nauhan saaneiden viiden parhaan joukkoon tuomarin ihastuttua otukseen. Hän kiitteli lihaskuntoa ja trimmiä ja tsemppasi tulevaa näyttely"uraa" terrierissä - ja käsitteli kaikkia koiria kauniisti ja pyysi vielä ennen kehää esittämään koirat hirttämättä niitä hihnalla. Arvostan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vingutathan meille siilipalloa, sillä siitä me pidämme!