keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Jyrähdys

FCI:n tiedote: http://www.fci.be/circulaires/49-2012.pdf

At the request of the Société Centrale Canine pour l’Amélioration des Races de Chiens en France (SCC), parent organisation of the breed standard “Caniche” (Poodle) (172), the FCI members and contract partners are reminded that two-coloured poodle-related dogs can under no circumstances be called “Poodle” neither on pedigrees nor in show catalogues and in other official documents.

SCC:n (Ranskan villakoirakerho), joka on villakoirien kattoorganisaatio vastaten rotumääritelmästä, vaatimuksesta muistutamme FCI:n jäseniä ja heidän yhteistyökumppaneitaan, että kaksi värisiä villakoira sukuisia koiria ei missään olosuhteissa saa kutsua villakoiriksi, ei sukutauluissa, ei näyttelykatalogeissa eikä virallisissa dokumenteissa.
Facebookin Villakoirat-ryhmä tarjosi FCI:n tiedotteen liittyen villakoiriin. Verkko moniväristen puudelien ympärillä ja pipot fossiilien päissä kiristyvät. Ilmeisesti joltakulta on poksahtanut jo otsasuoni, kun peräti alkuperämaa Ranskan kannanotto monivärisiin on tätä luokkaa. Johan mulla kasvaa halut hankkia kuviopuudeli ihan vaan mielenosoitukseksi. Ehdin jo porata FB-palstalla, että ovatko yksivärisistä vanhemmista syntyneet villakoirat sitten sekarotuisia vai miten pirussa niiden olemassaolo selitetään. Ehkä hämmentyneet kasvattajat voivat soittaa CERNin palvelunumeroon paradoksipuudeleidensa vuoksi, tässähän ollaan jo aikamoisessa hiukkaskiihdyttimessä.

Toivottavasti kukaan ei taivu mokomaan perseilyyn. Villakoira on villakoira on villakoira. Elän yhä edelleen vakaassa uskossa parempaan maailmaan ja utopiaan, johon kuuluu myös monivärinen villakoira. Viimeistään silloin, kun Euroopan mantereella on kuopattu se viimeinenkin väripuristi, monivärisille on tilaa. Nyt ne elävät ja olevat epävirallisesti Loistavien Puhdasrotuisten Yksiväristen rinnalla. Rodussa on oleellisempiakin ongelmia kuin kourallinen värejä, jotka ovat olemassa geenipoolissa, vaikka jengi tekarit kireällä muuta lallattelisikin.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vingutathan meille siilipalloa, sillä siitä me pidämme!