tiistai 30. lokakuuta 2012

UUTUUS! Uljas musta on nyt myös Uljas hakumusta ja Uljas tokomusta!

Sunnuntai-iltapäivänä oltiin kunnioittamassa keskarisuvun perinteitä ja juostiin maalimiesten perässä metikössä. Paikalla oli meidän lisäksi kolme muuta koirakkoa (mm. Erica ja lyhcol Neira ja Jenny ja belpat Kiira), joista jokainen, me mukaanluettuna, oli aivan aloittelija. Mikäs siinä keltanokkana tolskatessa. :D Tunnin treeniin mahtui pari makkararinkiä sekä pakoa per koira. Laika otti selkeästi häiriötä ja tapansa mukaan puhisi makkararingistä muille mölyapinoille, mutta nappasi kuitenkin langan päästä kiinni aika äkkiä ja juoksenteli iloisesti mokelta toiselle, kunhan tajusi pitää turpansa kiinni ja aivot siellä, missä kuuluu. Paot juoksevilla lihapullilla onnistuivat nekin ja ensi kerralla voikin olla viisasta siirtyä onnistuneen paon jälkeen jo lähempänä oikeaa etsintää olevaan harjoitukseen ja kenties lelupalkkaan. Ruoka toimii motivaation lähteenä Laikalle aivan moitteetta, mutta lelusta saisi vinkeetä lisäpotkua ja ilmaisun siirtäminen metsään joskus hamassa tulevaisuudessa olisi todennäköisesti vähän helpompaa. Ainakaan kahden pallon leikissä agility-hallilla sillä ei ole mitään ongelmia, mutta etukäteen pitäisi silti testata, miten tötterö leikkii vieraan kanssa. Jos tää pässi olisi tajunnut, olisin pyytänyt meidän tokokoutsia leikittämään sitä eilen...

...AASINSILTA! Ketterää! Eilen alkoi koirakoulu Rakin vetämä Toko 1 -kurssi, jonka sisältönä on tokon alokasluokan liikkeiden läpikäynti ja harjoittelu, joskin mukana on myös ylempien luokkien juttuja, kuten ruutua. Eilisen teemana oli perusasento ja seuruun alkeet, jotka Laika tosin osasi jo ennakkoon jotenkuten (=tulee imuttamalla oikeaan paikkaan, luopuu kyllä nakista ja ottaa kontaktin mielellään). Lisäksi puuhattiin ruutua (Laika menee sinkona, koska siellä on VINKUVA SIILIPALLO), testattiin luoksepäästävyys (no problemos) ja tuumailtiin hyppyä. Ensiyrittämällä Laika, lapsineroni, käveli niin tiukassa kontaktissa, että päräytti päin estettä. Toisella yrittämällä ohjaajaköntys meinasi kaataa sen. Odottakaas vaan, kun päästään kokeisiin asti, siinä ei kentät eikä sihteerinpöydät meinaa mitään, kun paviaanit rynnii päin noutokapulat korvissa ja merkkitötteröt kaulassa. =)

Laika sai koularilta kehuja ikäisekseen hyvästä keskittymiskyvystä ja mainiosta motivaatiosta sekä erityismaininnan säänkestävyydestä. Jospa hommaan vaikka kahdeksan tuollaista lisää, niin mulle on ihan sama, viekö VR mut kouluun, koska menen sinne joka tapauksessa puudelien vetämällä reellä..!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vingutathan meille siilipalloa, sillä siitä me pidämme!