sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

hyl ja 5


Kävimme juoksemassa Ojangossa kaksi agility-starttia eli korkkasimme kakkosluokan. Huisin siistiä! Tuomari Minna Räsänen oli piirtänyt ihan mainion virtaavat, mutta tekemistä vaativat radat, jopa kovin meidän näköiset. Tuloksilla ei sinänsä juhlittu, mutta taas kerran fiilis oli katossa. Ensimmäisen radan hylly tuli, kun Laika itselleen epätyypillisesti karkasi kepeiltä liian aikaisin enkä huomannut korjata sitä. Muuten rata oli nolla. Hyppärillä sähläsin yhdellä putkella rytmin ruttuun ja Laika ei tiennyt oikein, mihin päähän ja mitä estettä. Tältä radalta nappasimme kuitenkin kolmossijan ja Vinskille taas uuden lelun.


Biisi tihkuu seksiä, varokaa.

Videolta katsottuna tunnun näkevän pelkkiä mokia, kuten turhia vastakäsiä, yksijalkaisen nauriin lailla juoksevan ohjaajan ja koiran, joka kaarrattaa yhtenä hetkenä ja kimpoilee kummasti toisena. Kai nyt, kun kartturi on epälooginen tuon tuostakin. Radoilla itsellään tuntui kuitenkin hyvältä ja pitää vain hyväksyä, että opintie on pitkä ja sellaista se on. Keskieurooppalaiseen agility-filosofiaan törmänneenä ja Laikan perustaitojen kanssa tuuliajolla olleena haluaisin ainakin väliaikaisesti siirtyä sen kanssa räkäiseen ja estehakuiseen suuntaan riippumatta esim. millisekunnin pidemmistä kaarroksista. Välivaiheena. Koska joustavan koiran käytöstä voi hioa.

Päivästä jäi kuitenkin hyvä olo. Oli hauskaa, kun radoissa oli tekemistä ja miettimistä. Ei sillä, että ykkösluokan radoissa ei olisi, kun koira ei etene kuin tykinkuula. Mutta tämänpäiväiset tuntuivat siltä, mitä olemme treenanneet tosi paljon. Noin pienillä stipluilla olemme ihan kakkosluokkakelpoisia, vaikka joku mörkö toista kuiskikin. Seuraavat koitokset mitellään pääsiäisenä.


Viljami kävi tänään moikkaamassa belgejä. Voi Viljon iloa, Viljo sopi belgien sekaan edelleen hyvin. Vinski juoksi tooooooozi kovaa.

8 kommenttia:

  1. Jee hyvä te, onnea hienosti menneistä kisoista! :)

    VastaaPoista
  2. Ääääääh apua te ootte molemmat ihan supersöpöjä :'3

    VastaaPoista
  3. Villakoirat on kyl yksiä vieterikoiria :D Boingboinghäslhäsl, jalkoi siellä ja jalkoi täällä ja viuhvouh. Hauskan näköistä :)

    Onko Laikan kans tehty hyppytekniikkaa? Se välillä näyttää siltä kuin ponnaisi melkein tasajalkaa ylöspäin :D Meidän entisessä aksaryhmässä oli kyllä isovilla, jonka hyppiminen oli saman tyylistä, mutta vieläkin koomisemman näköistä kun kyseessä oli isomman kokonen koira. Ehkä toi meno on siis "rotuominaisuus" :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen kanssa on tehty hyppytekniikkaa, mutta vain peruskurssin ja sen jälkeen jatkettujen satunnaisten kertojen jälkeen ja nyt hetkeen ei. Se oli Alatalon mielestä aikanaan aivan todella hyvä, mutta musta tuntuu, että homma on lipsunut viime ulkokaudesta tuollaiseksi. Alleviivaa sitä, että pitäisi treenata. Laikalla on kyllä mahdollisuudet ihan ok liikkumiseen, kunhan laiskapaska jaksaisi laittaa aikaa tähän.

      Sinänsä tuo on myös hyppytekniikkaominaisuus vähän niinku englanninbulldogin "rotuominaisuus" on saada sydäri helteellä. Pienemmillä on monesti isoja tehokkaampi liike kaiken kaikkiaan, mutta toy-keskari-akselillakin näkee paljon ilmavia hyppyjä. Vinski on paremmin kulmautunut ja näyttää normikoiralta ja ero on aika iso jo ihan tasamaalaukassa.

      Poista
    2. Oon kans kiinnittäny huomiota, just eilen oli meijänki agimölleissä keskarivilla joka meni just tollee samalla tavalla kun Laika, joten oletin että se on rotuominaisuus että ne menee tolleen tosi "pystyssä" Mut hyvin te vedätte! :D

      Poista
    3. Joo, jos on sattunut siunaantumaan suora etuosa ja pysty kaula ja tähän vielä sellainen onneton lattaperse (=lantiossakin pitää olla koiralla kulmaa) ja jotenkin viturallaan olevat takajalat, niin onhan se oikeansuuntaisen voiman tuottaminen vaikeaa. Mutta hihhhihihihihi rodunomainen liikkumistapa. ":D" Näin piikkinä joillekin oman rodun harrastajille lähinnä. En tiedä, miten yleistä hyppytekniikan kouluttaminen näille on ja miten paljon se voisi pelastaa (Laikan tapauksessa jeesiä on ollut) vai olisiko se vain laastari avomurtumaan.

      Mut kiitti, tähdätään parempaan. :D

      Poista

Vingutathan meille siilipalloa, sillä siitä me pidämme!