tiistai 14. tammikuuta 2014

Karvahelvetti




Bloggerin blogisyöte sylki viikonloppuna Kajaani KV-päivityksiä siihen malliin, että tuskin kellekään jäi epäselväksi, että koirablogikansa pyörähti näyttelyssä. Meidän näyttelyuramme Laikan kanssa odottaa vasta muutaman kuukauden päässä, mutta villakoiran kanssa se on äärettömän lyhyt aika: meillä kasvaa karva. Olen tehnyt tietoisen päätöksen kasvattaa Larulle terrieritrimmin, jota rotumääritelmä ei tunnusta. Otan riskin, että joku tuomari saattaa antaa siitä jotain aivan muuta kuin hyväksytyn tuloksen ja siksipä lähetän ilmot yhteensä kolmeen näyttelyyn triplaten onnistumisen mahdollisuuden. Noin muuten missikisameininki ei juuri kiinnosta ja odotankin innolla aikaa, jolloin voin pöristellä Laikan samettisen pehmeäksi kaljupuudeliksi.

Lupasin Facebookin Villakoirat-ryhmässä postata Laikan turkkitilanteesta kuvan, kun sitä pyydettiin, joten täältä pesee:


Trimmi on melko kamala, sillä kyllästyttyäni takkuavaan ja rapavelliä imevään villaan rouhin Laikan turkin lokakuussa lyhyeksi (pirun huonosti vielä) ja se on saanut sittemmin kasvaa rauhassa ilman pelkoa saksista. Nytkin lähinnä tasoittelin muutaman irvokkaimman tupon ja jätin muun turkin koskemattomaksi. Muotoilen paremmin, jahka ensimmäinen näyttely häämöttää lähempänä.

Loltsin trimmauksen evoluution ennen joulua näytti muuten tältä (ylhäältä alaspäin: lähtötilanne, föönattuna, trimmattuna):




Trimmi ei ole täydellinen, mutta kotikoiralle ihan pukeva ja riittävä. Vuosien varrella olen löytänyt Loltsille ihanteellisen talviterrierimallin, jossa sen pitää. Ihannetrimmissä etuosa olisi hivenen pyöreämpi ja etujaloissa olisi enemmän karvaa, mutta allekirjoittaneen helmasynti on aloittaa trimmaaminen takajaloista ja kyllästyä koko projektiin etupäähän mennessä... Hifistele siinä sitten kultakalan keskittymiskyvyllä! Omistaja on muuten kuvista päätellen kadottanut vaatteensa trimmatessaan.

PS.
Jotta karvajaarittelun keskellä elämä olisi iloista, niin pakko jakaa eilinen onnistuminen. Laika pujotteli treeneissä kuusi suoraa keppiä! Hieno suoritus ottaen huomioon, että otin kolmannen portin treeneihin vain kahdella edellisellä kerralla ja Laika pujotteli ylipäätään toista kertaa hallilla. Musta on niin nero!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vingutathan meille siilipalloa, sillä siitä me pidämme!