torstai 22. tammikuuta 2015

Hyvästi Loltsi


Yhdeksän yhteistä, hyvää ja onnellista vuotta. Yhden kasvu arasta koirasta rohkeaksi selviytyjäksi, toisen kasvu teinistä aikuiseksi. Loltsi kapusi syliini helmikuussa 2006, vaikka menimme katsomaan ostoaikeissa perheen toista koiraa. Loltsi kuoli sylissäni tammikuussa 2015.

Liian aikaisin, eri tavalla kuin ajattelin. Mutta hyvän päivän jälkeen, rakkaiden keskellä, saappaat jalassa. Jälkeesi jätit ystäviä, heistä kaikki surevat. En jättänyt sinua klinikan pöydälle, sillä sinä olet aina mukanani. Tunnen onnekseni kultaisia ihmisiä enkä ole nyt yksin. Mutta minun on opeteltava miten eletään ilman sinua. Onneksi opastit Laikaa alusta asti.

Olit paras ensimmäinen koira, opetit minulle kaiken oleellisen, muustakin kuin koirista. En tiedä mitä hyvää olen tehnyt, että sain sinut osaksi elämääni. Minä rakastan sinua.

kiitos
kun olit totta hetken
nyt mun täytyy tästä jatkaa
vierelläni teet loppuretken
vaikka se ois kuvitelmaa
-
oo valona mun tiellä
silloin kun on vaikeaa
hullummaksi olisin tullut vielä
jos sua ei ois ollutkaan

33 kommenttia:

  1. Pysähdyin vaan tuijottamaan facebookissa tätä otsikkoa ja luin sen monta kertaa, en olisi halunnut ymmärtää. Ja sitten kun ymmärsin niin itkulta ei voinut välttyä. Enkä mä ole edes tavannut koko koiraa, en voi kuvitella miltä susta tuntuu. Voimia suuren surun keskelle, kun voisin ottaa osan tuskastasi niin ottaisin. Lohdullista kuulla että sulla on ympärilläsi muita. Ja tietenkin Laika. Onneksi Loltsi sai elää hienon elämän sun koirana. Oot ajatuksissa <3

    VastaaPoista
  2. Osanottoni ystäväsi menetykseen. Loltsille hyvää ja turvallista matkaa.

    VastaaPoista
  3. Osanotot ja voimia sinne<3 Vetää kyllä sanattomaksi:(

    VastaaPoista
  4. Mikä pysähdyttävä - surullinen, niin surullinen uutinen! <3 Tunnen teidät, niin Tiina sinut kuin Loltsin ja Laikankin vain täällä virtuaalimaailmassa, mutta olemme paljon jutelleet ja olen suunnattomasti ihastellut aina sinun valoittavia elämän täyteisiä koirakuviasi! <3 Toivon niiden kuvien tuovan lohtua , nyt ja aina, tässä niin valtavan suuressa surussa! <3 Lähetän sinulle sylillisen voimia elää surussa ja osanottoni - onneksi muistot ovat kanssamme tuoden lohtua ja valoakin! <3

    Nyt olen vapaa
    ja mukana tuulen
    saan kulkea rajalla ajattomuuden.
    Olen kimallus tähden,
    olen pilven lento,
    olen kasteisen aamun pisara hento.
    En ole poissa
    vaan luoksenne saavun
    mukana jokaisen nousevan aamun.
    Ja jokaisen tummuvan illan myötä
    toivotan teille hyvää yötä.

    Eino Leino

    - Riika ja Puudelit -

    VastaaPoista
  5. Osanottoni rakkaan ystävän menetyksessä <3

    VastaaPoista
  6. Voi ei :( En tiedä onko parempi menettää koira yhtäkkiä "saappaat jalassa" vaiko niin, että lähtöön olisi saanut sopeutua pidemmän aikaa. Itsekin koiran yllättäin menettäneenä voin sanoa, että olisi ollut ehkä kuitenkin mukavampi jos koiran olisi saanut kunnolla hyvästellä. Raskasta kummati vain. Otan osaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raskasta tosiaan kummalla tavalla tahansa. Etukäteen surtu suru on kaksinkertainen suru, ajattelisin. Toisaalta ajattelin viimeisistä hetkistä toisenlaiset. Loltsi eli elämänsä täysillä. Vaikka loppu ei ollut sellainen, kuin ajattelin ja tuntuu siltä, että se revittiin käsistäni, ajatus siitä, että vuodet ennen niitä hetkiä olivat täynnä rakkautta ja onnea, lohduttaa.

      Poista
  7. Eikä, itselläkin suu loksahti auki, kun luin otsikon! :( Paljon voimia sinne♥

    VastaaPoista
  8. Lämmin osanottoni ja voimia sinulle ja kaikille joille Loltsi oli rakas <3

    VastaaPoista
  9. Lämmin osanottoni <3 Loltsi ei unohdu <3
    Suvi R

    VastaaPoista
  10. Osanottoni ystävän menetyksestä ja voimia!

    VastaaPoista
  11. Jimin sieluntoveri Loltsi <3 Osanotto tätäkin kautta ja voimia suruun.

    VastaaPoista
  12. Osanotot ja voimia suureen suruun. <3 Voi miten surullinen uutinen. :-(

    VastaaPoista
  13. Kiitos kaikki. <3 Loltsi oli hirvittävän rakastettu pieni otus. Onni on, että sen elämää on taltioitu muistikortille kuviksi ja videoiksi pitkin matkaa. Tällä hetkellä niiden katsominen tuntuu kamalalta. Eilisiltana katselin vanhoja videoita, joissa oli nuori, jäntevä ja iloinen koira. Rakas Loltsi.

    VastaaPoista
  14. Voi ei! Voimia suureen suruun. Ne pienimmät jättää aina suurimman tassunjäljen <3

    VastaaPoista
  15. Otsikko pompahti silmääni ja samantien tiesin mistä on kyse. En vain osannut kuvitella tätä todeksi. Enkä osaa vieläkään.

    "Syttyi taivaalle uusi tähti,
    koiraenkelinä tästä maailmasta lähti.
    Nyt saat juosta lailla tuulen
    vihreillä niityillä ajattomuuden.
    Tuskaa, kipua, surua ole ei,
    uni lempeä sinut sateenkaarisillalle vei"

    Loltsin muistossa myötäeläen - voimia suureen suruun <3

    VastaaPoista
  16. Suuret osanotot ja voimia sulle! :(

    VastaaPoista
  17. Voi pieni korvaeläin <3 Voimia suureen suruun :'(

    VastaaPoista
  18. Voimia sinnepäin. Se on aina yhtä kamalaa menettää kaveri viereltä.

    VastaaPoista
  19. Välitön itku-reaktio tätä lukiessa. En ole käynyt blogissanne aikoihin, mutta jouduin päästämään omasta tärkeimmästäni irti marraskuussa 2014. Voin samaistua joka sanaan, jonka tässä kirjoitit Loltsista. Amorkin oli järjettömän iso osa minua ja elämääni, vieläkin iskee aika-ajoin identiteettikriisi ja olen ihan hukassa ilman sitä joka oli aina ollut osana kaikkea.
    "En jättänyt sinua klinikan pöydälle, sillä sinä olet aina mukanani." - näin kirjoitin myös itse Amorista. Amor on ehkä konkreettisesti tuhkaa purkissa, mutta oikeasti se on haudattu syvälle sydämeni tärkeimpiin sopukoihin eikä meidän tarvi erota enää ikinä.

    <3 Lämmin osanotto.

    VastaaPoista

Vingutathan meille siilipalloa, sillä siitä me pidämme!