maanantai 11. toukokuuta 2015

oliko se haaste no olihan se


1. Mistä peräisin koirasi on ja miten se tuli sinulle?
Aprikoosit on kodinvaihtajia. Loltsi löytyi Keltaisesta pörssistä, Paavoon tutustuttiin ensin muuten (koska mutsi näki sen kaupungilla ja se oli söpö) ja sitten se tuli meille. Laika tuli, koska kasvattaja sanoi Facebook-statuksessaan, et voisko joku ostaa tän pls ja Vinski tuli, koska olin surullinen ja Laika oli surullinen ja kaikki tulivat iloisiksi, kun Vinski tuli meille. 

2. Kerro koiriesi ruokinnasta, mitä, paljonko?

Ruokaa, paljon ja Vinskille vähän lisää. Enimmäkseen lihaa, munia, elimiä, vähän nappulaa ja lisäravinteet (koko valikoima: sinkki, dee, bee-ryhmä, magnesium, kalsium, kalium, merilevä ainakin). Joskus rustoa ja luuta, mutta aika vähän, aterioita en korvaa niillä. Nyt on mennyt keskivertoa enemmän, kun Vinskiltä irtoilee leegoja. Nappula on tällä hetkellä Barking Headsin pikkukoirapentunappulaa, mutta sen jälkeen jatkan Golden Eaglen pentusafkalla, kun Laika voitti sitä kuusi kiloa. Laika syö ehkä jonkun 200-300 grammaa, Vinski varmaan joku 400 grammaa helposti.
 
3. Onko koirallesi sattunut koskaan onnettomuutta?

Paavolta hajosi polvesta ristari tapaturmaisesti (toki sillä on siihen perinnöllinen rasite ja onnettomat polvikulmaukset). Laika mälläsi yhdestä etujalastaan kynnen irti. Muuten ollaan kohellettu aika maltilla.
 
4. Miten koirasi tulee vieraiden koirien kanssa toimeen?

— Loltsi piti kaikista ensimmäiset 30 sekkaa, sen jälkeen painui omiin maailmoihinsa. Paavo on älyttömän koirasosiaalinen, mutta fiksu. Loistava arkojen koirien terapiakoira. Laika räyhää jonkin verran remmissä, tosin se on dramaattisesti parantumaan päin ja sen itsehillintä on parantunut huimasti. Tutustuttuaan se yleensä sinkoaa juoksemaan riippumatta siitä, juokseeko kukaan sen kanssa. Painia se ei juuri siedä, vaan ottaa tosissaan ja antaa nekkuun. Se on myös resursseistaan tarkka, joten vieraasssa seurassa se ei leiki esim. kepeillä. Vinski kiihtyy aika usein ja sillä epävarmuus sekoittuu järjettömään intoon. Jos se pääsee kontaktiin, se yrittää leikkiä. Kaverista riippuen se on enemmän tai vähemmän ääliö. Saa nähdä, millainen siitä kasvaa.
 
5. Mitä mieltä olet koirien liiasta paapomisesta esimerkiksi harrastuksissa ja koulutuksen parissa?

No siis, jos se heikentää koirien hyvinvointia esim. aiheuttamalla terveyshaittoja tai vaarantamalla mahdollisuuden käyttäytyä lajille tyypillisillä tavoilla, niin perseestä? Toki ensin pitäisi määritellä mitä on liiallinen paapominen. Ihan varmasti joku koirafasisti sanoisi, että mun koirat on pilalle passattuja vetelyksiä ja omistaja ihme kukkahattunaksuttelija, mutta no fucks given. Noin yleisesti ottaen olen enemmän iloinen kuin näreissäni pehmeiden arvojen noususta. Enemmän tuolla kentillä näkee sitä toista puolta kuin ylenmääräistä paapomista.


6. Haaveiletko seuraavasta koirasta, jos et niin miksi et ja jos haaveilet niin minkälaista?

— Joo tottakai. EN. Asumisolosuhteet, jaksaminen ja rahatilanne eivät varmaan muutu niin lähitulevaisuudessa niin dramaattisesti, että olisi järkeä lähteä tekemään suunnitelmia tai rakentamaan haaveita. En kuulemma saa vaihtaa rotua, joten luultavasti mulle tulee keskikokoinen villakoira. Seurailen kivojen koirien kasvua ja kehitystä ja jonkinlaisia ameebatason kasvatushaaveitakin on. Niiden toteutumiseen menee kuitenkin vuositolkulla.
 
7. Lempirotusi, ja sen hyvät sekä huonot puolet?

— Oisko esim. toi villakoira. Hyvät puolet... Ihanneyksilön luonne on aika lailla just nappiin se, mitä koiralta haluan, minkä seurassa viihdyn ja mille voin taata hyvät olot tässä elämässä. Sosiaalinen, rohkea, vilkas, helposti motivoitava ja koulutettava ja kropaltaan jaksava ja pystyvä. Huonot puolet on oikeastaan se, että maailmassa on liikaa ihmisiä, joita koirien hyvinvointi kiinnostaa liian vähän. Käytetään liian nuoria koiria jalostukseen, ei terveystutkita, valitaan matadoreja, piilotellaan sairauksia, ei ymmärretä hevonhetulaakaan luonteista jii än ee. Näitä ihmisiä on villakoiraharrastajissa ja -kasvattajissa ihan liikaa ja meitsiä vituttaa jou. Vai miltä kuulostaa alle vuoden ikäisen ehkä häthätää silmä- ja polvitutkitun koiran pentu?
 
8. Mitä mieltä olet Fitdogista ja vastaavista koirien fittnestuotteista? 

Fitdog on perseestä :--------D Tai emt mitä helvetin pullasorsia ihmisillä on, mutta mun koirat ei tee hiilaripalautuksella tai kroppaa kuivattavalla hiilarinestetankkauksella kyllä mitään (newsflash: ei tee muidenkaan). Tai vois sil ehkä hiekottaa katuu. Mutta noin yleensä toivottaisin hyvän palautustuotteen kyllä tervetulleeksi markkinoille ja jos se olisi oikeanlainen, niin voisin hyvin sijoittaa siihen. Mut paskaa en osta, vaikka markkinointitiimi olisi tehnyt hyvää duunia.

Olin taas kai vähän tuhma. PS. Koirien fitness-tuote on hieno termi.

9. Lempi koiratavaramerkkisi?

En oo merkkiuskollinen. Pitää oikeesti miettiä. Ebba+Albus on tehnyt mun suosikkipannat. Ruffwearilla on siistejä käyttökamoja, mutta niillä on aika paljon hintaa, joten meillä ei ole niiltä mitään. Laika varmaan sanoisi Trixie, koska se tekee sen siilipallot. Jokelta oon ostanut parhaat ja kestävimmät hihnat. 
 
10. Tilaatko paljon nettikaupasta tavaraa sekä ruokaa vai käytkö mielummin kivijalkaliikkeessä, miksi?

— Hyvälle liikeidealle, palvelulle tms. annan mielelläni roposeni kivijalkaliikeeseen. Muuten ostan sieltä, mistä saan joko halvimmalla tai halvimmalla JA kotiinkuljetettuna. Esim. ruokaa ostan sekä Kennelrehulta että F-Animalista. Ensimmäisestä hinta-laatu-suhteen takia, toisesta siksi, että heillä on hyviä, laadukkaita tuotteita ja eettisyysnäkökulma mukana.
 
11.  Pelkääkö koirasi jotain, jos pelkää niin mitä?
— Vinski pelkää, että ruoka loppuu. Loltsi oli ääni- ja alusta-arka.

Tämän ilon meille tarjosi Kettutyttö ja villapoika -blogi ja en haasta ketään, koska olin vika ihminen maailmassa, joka tän teki.  

11 kommenttia:

  1. Mä vaan rrrrakastan sun tapaa kirjottaa ja kertoa mielipiteitäsi blogimaailmassa, näitä ei ole koskaan liikaa. Ja maailmanloppu tulee varmasti ennen kun sun synonyymisanavarasto pettää!

    VastaaPoista
  2. Vitsit mä kyllä tykkään tästä sun blogista! :-) Tulee vaan ihan kamala ikävä vaan omaa kk villistä joka jouduttiin lopettamaan vuotiaana n. kaksi vuotta sitten, se oli niin paras!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ja voi ei, nuoren koiran kuolema on kamala asia. :( Toivottavasti näiden kahden rusinan peeloiluista tulee kuitenkin enimmäkseen hyvä mieli. Villat on kyllä ihania.

      Poista
    2. Joo hyvä mieli tulee kyllä! Sellanen voih :') hyvät muistot vaan!

      Poista
    3. Hyvä juttu, että näin kuitenkin. :)

      Poista
  3. Taas kerran varsin asiallinen postaus! Sulla on oikea asenne about kaikkeen, ja pointsit siitä.

    VastaaPoista
  4. Vastaukset
    1. Kuka saa tällaisia vastauksia haastepostauksiin? :D Mul on hienot lukijat!

      Poista
    2. No öö joo, tietty, mut sä oot kans hieno. Muista se!

      Poista

Vingutathan meille siilipalloa, sillä siitä me pidämme!