lauantai 9. toukokuuta 2015

"Aja 300 metriä ja tee u-käännös."

 
Navigaattorilla on ollut parempiakin päiviä. Paljon parempia kuin tänään, kun se johdatti meidät ensin keskelle metsää ja sitten puhisi kilometritolkulla oikealle kääntymisestä ties minkä kinttupolkujen kohdalla. Lopulta Lohjan koirakeskuksen pihalla se käski ajamaan 300 metriä ja tekemään u-käännöksen.

Laikalla oli parempi päivä. Laika voitti. Laika oli hieno. (Ja virkkeet lyhyitä, koska olen yhtä väsynyt kuin molemmat matoiksi naamioituneet koirani.)

Halusin päästä kisanomaiseen tilanteeseen, treenata vähän hermojenhallintaa ja rohkeuden kaivamista ja juoksuttaa Laikaa itsevarmuutta kohottavalla, kivalla radalla kisan ulkopuolisena. Meidät kuitenkin kutsuttiin, kiitos tuomarin, kisaamaan, joten mikäs siinä supermölleillessä.

Ykkösrata oli säätöä ja huolimattomuutta. Tungin pienen tyytymättömyyden taskuun ja päätin parantaa kämmikohdat ja tehdä iloisen ja rohkean suorituksen. Toisella radalla Laika ruopaisi lähdössä niin, että maton säikähdys kuului nelosputkelle asti. Se olikin kaikkien supermöllien nopein nolla (aikaa kului vähän reipas 12 sekkaa). Laika oli laikaisa, nopsa ja etevä.


Kiitos Erica seurasta, autosta ja videoista ja onnea Vienan hienosta kisauran korkkauksesta!

20 kommenttia:

  1. Vau onnea! On se aika kiituri! Tommoselle kivalle radalle miekin voisin mennä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi oli tosi kiva rata. Hyvän mielen suoritus. Tulee treeneissä väännettyä välillä sellaista tekniikkaperseilyä, että tämä oli tervetullutta vaihtelua. :D

      Poista
  2. No löytyhän sitä videooki :) Se aika näpsäkkä agilityeläin on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerranki oli kuvausryhmä. Ja on se, parempia aikoja varmasti tulossa, kun oon viimein pääsemässä irti muiden vastuuttamisesta ja oon ruvennut treenaamaan oman pään mukaan. :D + viime talvena saatiin hemmetin hyvää koulutusta

      Poista
  3. Voi vitsit mikä rakettipuudeli! I

    VastaaPoista
  4. Onnea voitosta! Hienoa menoa, hyvin sait ajoitukset ohjauksessa onnistumaan, vaikka Laika kiisi aika kovaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti. Muovasin tämän yhdeksi tavoitteeksi, vaikka aika vähän tuolla piti sinänsä ohjata. Mutta sitäkin enemmän ehkä luottaa koiraan. :)

      Poista
  5. Tässä pari viikkoa sitten kaverin kans Kannukseen suunnatessa meidän navigaattori tuumas "tee u-käännös jos mahdollista ja sitten; tee u-käännös jos mahdollista".... Öööö, okei.. En. Ja perille löydettiin x)
    Onnea voitosta :)

    VastaaPoista
  6. Onnea! Vähänkö mageeta menoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thääänks! Alkaa muistuttaa sitä, mitä tahdon.

      Poista
  7. http://kettutytonkolttosia.blogspot.fi/2015/05/haastetta-pukkaa.html Teille ois haaste! ;)

    VastaaPoista
  8. Jou way to go Lalli! Lisää aksavideoita!

    VastaaPoista

Vingutathan meille siilipalloa, sillä siitä me pidämme!