sunnuntai 3. toukokuuta 2015

hei mitä tapahtuu / no meikä ei tajuu


Tärkein kuuluminen ensin: Laikan karva irtosi ja meni pussiin ja pussi meni roskiin. Nyt on koira siloisa kuin villi silli ja lämmin kuin leguaani auringossa, sanalla sanoen ihana. Laikan kaikki kinkkuisa puikkojalkainen kuikeloisuus pääsee nyt loistamaan. Kuvassa se kuulemma näyttää aivan emoltaan Signeltä. Nyt kolmen korvilla se kieltämättä muistuttaakin äitimuorian ainakin sisätiloissa, istuu korkealla ja tuijottaa ulos, näyttää nyrpeytensä selvän elegantisti, jos aihetta on. Kun asuu tällaisen torvelon kanssa samassa taloudessa, aina toisinaan sitä kyllä on.


Vinski on jatkanut sosiaalistumistaan. Mikään muu ei tuota sille ongelmaa paitsi yksittäiset koirat, tapahtumissa se hengaa ja puuhastelee rentona. Bussissa se on päässyt lattiatason matkaajaksi ja laittaa jo aika nopeasti nukkumaan. Sillä on hyvä kuva siitä, mitä kulkupeleissä tehdään. Toistaiseksi kaikenlainen massana liikkuva megahäiriö toimii samoin. Helsinki-Vantaalla se kävi sammakkoasentoon keskelle lattiaa ja keskiviikkoiltana se opiskeli maahanmenoa niin, että molemmilta puolilta meidän vierestämme kulki teinijoukko suunnilleen puolen metrin päästä. Kunhan koirien kanssa päästäisiin vastaavaan rentouteen, olisin tyytyväinen.

Teetä sänkyyn? Teetä sänkyyn?

Keskiviikon pentutreffeiltä kannoin sen pois ennenaikaisesti savu korvista nousten, koska se jyräsi pienempiään, kiihtyi ja karjui korvaan oman hauskanpidon merkeissä. Torstaina se sai aikaiseksi pari muhevaa riitaa Ilen kanssa, tilanteet joko remmissä tai resursseista. Toisin sanoen se on epävarma ja kaipaa elehtimistilaa. Sen leikinsäätely on vähän pätkivää, kun sen vakileikkikaverit ovat sitä isompia ja niiden murjominen ei ole ollenkaan niin vaarallista kuin pienempien, vaikka musta kiusanpieru kyllä erotetaan isoistakin kavereista, jos pelisäännöistä ei pidetä kiinni. Ja erotetaan taas ja taas ja taas. Koska Vinski on sitkeä kuin purkka tukassa. 

Jos joku pääkaupunkiseutulainen koiranomistaja haluaa tästä viehättävästä mainospuheesta huolimatta lähteä hengailemaan johonkin puistoon katselemaan maisemia ja kaivamaan nenää meidän kanssa rentoutumismerkeissä koirat piuhassa ja hanskassa, kerro se kommenteissa. Yritän kerätä sosiaalisuuteni rippeet villapöön tähden. Toiselle osapuolelle ei ole muita kriteerejä kuin se, että se on rento koira eikä remmirähjä tai vinzkejä välipalaksi nauttiva.


Leivoin vappupäivänä lohipannaria koirille. Tai oikeastaan lähinnä Vinskille, koska Laika näytti siltä kuin sille olisi tarjottu välipalaksi polyuretaania. Kalat on kavereita ja kavereita ei syödä. Hyväksymme tämän tosiasian ja kalaa meillä syö siis ainoastaan Vinski. Paistoin sille myös silakoita, koska paistettu silakka on raakaa parempi lenkkinami. Jälkikäteen minua alkoi vallitsevien olosuhteiden vuoksi huvittaa koko namutehdas. Yksi ystävä meni kihloihin ja lapsuudenkaveri sai ensimmäisen lapsensa. Minä leivon koirille pannukakkua.

Vinski ei ole pissannut sisään sitten pari viikkoa sitten Erican kämppään sattuneen äksidentin. Silloin se riehumisen tuoksinassa taisi itsekin yllättyä koko jutusta. Nyt sillä vaihtuvat isommat hampaat ja odottelen maitoyläkulmurien lähtemistä. Molemmat heiluvat lupaavasti, joskin alakulmurit lähtivät sutjakkaammin. Tämänkin on valitettavasti villakoirille tyypillinen riesa, jolta toivon välttyväni. Laikalta ei ole poistettu yhtäkään maitohammasta, mutta sen purenta ei ole kyllä mikään erityisen kaunis sen turhan lyhyen alaleuan takia. 


Muuan jäähdyttelylenkillä Vinski hyppäsi ojaan kuin kanadalainen dock diving -mestari Rudy-enonsa konsanaan. Se ei ollut mikään A-luokan kokemus, mutta matalat lammikot ja ojat ovat kyllä houkutelleet Vinkua puoleensa silti. Varsinkin Laikan perässä se luttaa kaiken kostean, minkä löytää. Onnekseni muuten olen saanut taas koiran, jota ei haittaa sade tai tuuli. Kaksi yhden sään puudelia oli ihan riittävästi.

Viimeistellään videolla. Näitä haluaisin kuvata ja editoida lisää. Muutama idea on korvan takana odottamassa toteutusta.

12 kommenttia:

  1. Onko Vinski jo melkein yhtä iso kuin Laika?! Miten lapset kasvaa niin nopeasti? :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. O! Laika 41,5 cm / 8,5 kg ja Vinzki jotain vajaa 40 / 7,6 kg (tai jo enemmän). :D

      Poista
  2. Banjo-rääpäle kaipais itekki hihnakäytöstreeniä. Kun siitä ois niin mukava mennä moikkaan kaikkia ettei housuissaan meinaa pysyä! Että jos seuramme kelpaa, olemme valmiita kohtaamaan hurjan Vinskin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuranne kelpaa varmasti oikein mainiosti! Ainut feedback, mitä en Vinskin kiihkeydelle kaipaa, on hihnaräyhä. Jos oot Facebookissa, laita Ihmekoirien FB-profiilin kautta yksäriä, niin sovitaan tarkemmin.

      Poista
  3. Hieno video! Aivan ku joku mainos, tosta sai kyllä paljon inspistä kuvailla lisää videoita. :D Me voitas itse asiassa tullakki Mantan kanssa joku kerta hengailemaan teidän kanssa! Tuo on ainaki yleensä suht rento ja ei liikoja välitä muista koirista. :D Me taas kaivattais Mantan kanssa vähän totuttelua siihen että vieraat koskettelee sitä (kattoo hampaita jne), että jos sellanen ois kanssa mahollista? Turvallisuushan siis ihan ennen kaikkea mutta jotain tällästä kelasin? :---)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos!

      Mahtavaa, tulkaa ihmeessä, Manta kuulostaa oikein sopivalta hengailukaverilta. Käsittelytreeni sopii kuvioon oikein mainiosti, kyllä Vinkun saa siksi aikaa vaikka hihnasta johonkin odottamaan tms. Olen enemmän kuin mielelläni avuksi. Laita säkin tonne Facebook-profiilin yksärilootaan viestiä.

      Poista
  4. Ensimmäinen kappale on ihankun tildasta XD Meillä kylläkin asuu nahkanakki mutta ulkoisesti se voisi olla sukua sileälle villisiilille.. Melkein

    VastaaPoista
  5. Jaa teilläkin luovuttu turkista! Voi että nuo kaljut villikset on mainion näköisiä, sellasen voisin kyllä huolia jopa lauman jatkoksi. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli jo sen verran lämmin, että tuumasin sellaisen välivaiheen olevan turha. Pennustakin löytyi ensimmäinen punkki ja tää on meidän pääasiallinen punkkisuojaus, jotennnn. :D Tykkään kans sileästä trimmistä ehkä eniten. Koirahan siellä karvan alla on. :)

      Poista
  6. Hitto kun ei asuta pk-seudulla, muuten oltais Väinön kans oikein mielellään lähdössä treffailemaan uusia (villa)koirakamuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dayumn, olis kyllä storpudel käynyt mukavasti seuraksi. :)

      Poista

Vingutathan meille siilipalloa, sillä siitä me pidämme!