lauantai 28. kesäkuuta 2014

Liitolauantai

"do agility" puuttuu.
(Laikan cheesy kosketusalusta.)

Maajoukkuekarsinnat livestreamissa, live-agilityä Erican ja otusten kanssa Ojangossa - mainiota. Laikalle kosketusalustan esittelyä ja säätösählinkiä puomin alastulolla, irtoamista estesuoralla eteen-käskyllä ja hypyn omatoimista hakemista. Ja keppejä. Aina voi vähän treenata keppejä. Niistä on videokin. Harmi, ettei alun komeahko irtoaminen keppejä edeltävän hypyn takaakiertoon tallentunut, mutta kepit on se pääasia.


Viena opiskeli rengasta.

Miksi miksi miksi en vaan ottanut jo heti alkuun kosketusalustaa avuksi puomille? Häh, oonks mä tyhmä tai jotain? Kuvio selveni aika lailla välittömästi sekä minulle että Laikalle. Että täältä laskeudut ja pysähdyt tähän. Apupalkkaaja oli paras jeesi ikinä, harmi, että tulee treenattua enimmäkseen yksin. Laikan tämänhetkinen ongelma on istumisen tarjoaminen kontaktipinnalla (jalat alustalla) ja siihen on tosi vaikea puuttua yksin, kun arse läsähtää esteelle naksun jälkeen, jos itse palkka on myöhässä. Joka tapauksessa nyt tuntuu siltä, että kohta toi osaa puominkin. Koska se on hieno koira.

 Keskikokoinen vantaanvesikoira.

Erica oli apupalkkaamassa estesuorien päässä. Ensimmäinen pätkä oli muuri ja kaksi hyppyä (Laikan ensimmäisen tulkinnan mukaan tosin takanani ollut rengas, vieressäni ollut keinu, muuri ja kaksi hyppyä). Fokus oli hyvä. Tokalla veivillä Erica piiloutui palkkaamaan A:n taakse ja Laika irtosi estesuoralle (hyppy x2, muuri, rengas ja pituus) takaakierrosta, ei ongelmaa tässäkään. Liikehäiriötä pitää lisätä seuraavaksi ja ennen kaikkea muistaa vahvistaa eteenmenoa myös kotitreeneissä.

Alussa mainittu hypyn omatoiminen hakeminen liittyy estehakuisuuteen. Seisoin ensin kiinni siivekkeessä ja odotin Laikan hyppyä, joka tulikin aika pikavauhdilla. Toistojen myötä pakitin metrien päähän esteestä ja silti se ampui hyppimään. Näiden harjoitusten linkittäminen radalle olisi se seuraava juttu, mutta mulla loppuu aivot ja ennen kaikkea uskallus tässä kohdassa.


 Viena ja Loltsi Luukissa by Jenny.

Loltsi oli mukana myös. Sille on viime aikoina tullut teini-ikä vol 2. Luoksetulo on turha, paikalla odottaminen nynnyille, autossa voi vauhdin hidastuessa kailottaa (koska vauhdin hidastuminen tarkoittaa pysähtymistä myös motarin rampilla, eikö?), ranskalaista kohti suuta nostavaa sormea voi puolivahingossa vähän puraista. Aika einari. Tänään se kaahaili hölmö ilme naamallaan kentällä ja oli tosi iloinen olemassaolostaan ja kolmesta lihapullasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vingutathan meille siilipalloa, sillä siitä me pidämme!