torstai 1. toukokuuta 2014

"Wau, mä oon positiivisesti hämmentynyt."

Virikkeen ALO-ratatreenissä. Kuva: Jenny Yliollitervo.

Rallya! Käytiin viime torstaina Koirapalvelu Virikkeen ratatreeneissä agility-kaahailun jälkeen. Muut paikalla olleet koirakot suorittivat AVO/VOI-tason rataa ja meille rakennettiin sovellettu ALO, jossa oli myös AVOn kylttejä. Saatiin hyvää palautetta niistä asioista, mitkä tiesin vahvoiksi. Kouluttaja tykkäsi Laikan seuruusta ja oli yllättynyt sen tiiviydestä. Kuulemma moni villakoira ei kestä ihan samanlaista paikkaa, jossa melkein tallotaan varpaille. Radalla oli tietty paljon pieniä ja vähän isompiakin lapsuksia, koska en edelleenkään muista tai osaa kaikkien kylttien suoritustapoja tai paikkoja eikä Laikalle ole opetettu kaikkia liikkeitä. 

 
Ojassa oli ilmeisesti hemuli, koska se veti puoleensa aivan himona.

Ratatreenistä ja tulevista HSKH:n rallymölleistä inspiroituneena olen treenaillutkin. Työn alla on nyt perusasennosta eteen, takaisin perusasentoon vasemmalta tai oikealta -jumppa ja peruutusaskeleet koiran ollessa edessä. Maahanmenoliikkeet ovat se toinen, mitä pitäisi pusertaa tässä kasaan. Yhtenä iltana otin pitkästä aikaa myös merkille menoa ja se oli kivasti Laikan mielessä. Pitäisi nimetä liike, tosin mikään kiirehän sillä ei ole, kun tarve tulee sekä tokossa että rallyssa vasta isojen tyttöjen luokissa. 

Woo, siilipallo! Kuva: Jenny.

Pääsimme keskiviikkona pitkästä aikaa Seppo Savikon silmien alle Sporttikselle, kun kaveri tarjosi tuurauspaikkaa. Podin alkuviikon voimakasta agility-ahdistusta ja mietin vielä tuntia ennen lähtöä, menenkö vai en. Olin verrannut meitä moniin tosi koviin suomalaisiin agility-koirakoihin ja tuntenut hirveitä paineita. Onneksi en sitten jänistänyt lähdöstä, sillä helpohkon ja etenevän radanpätkän jälkeen Sepon kommentti oli todellakin "wau, mä oon positiivisesti hämmentynyt." Olen saanut kuulemma itsevarmuutta ohjaamiseen ja silloin, kun teen ilon kautta, suoriudun todella hyvin. Laika sai kehuja vauhdistaan ja mulla tulee kuulemma varmasti tulevaisuudessa kaikenlaisia lipsahduksia sen kanssa. Nice. Jostain syystä Laikalla ei ollut juuri irtoamisongelmaa, vaan se haki esteitä aika kivasti eikä pitänyt mitään yleistä kyselytuntia, kuten tässä viime viikkoina sillä on ollut tapana. Kannatti lähteä, balsamia haavoille.

Helsinki KV:n aikataulut on julkaistu. Pakko myöntää, että aikataululinkin avatessani mahassa kutkutti. Mustia, ruskeita ja valkoisia keskikokoisia villakoiria on ilmoitettu yhteensä 11. Näyttely on ensi viikolla ja jännä nähdä, miten lopulta selviydyn Laikan turkin laittamisesta. Näyttelysäännöt pitäisi vielä kerrata, jotta tiedän, milloin kehässä pitää olla - ja minkä värinen nauha on H ja mikä on HYL (:D). Kaljuun Laikaan on muuten enää 16 päivää! Sitä minä oikeastaan eniten tässä odotan.

5 kommenttia:

 1. Ihana monitoimipuudeli Laika! Mulla on muuten ihan sama tilanne ton turkin kanssa, heti kun ollaan käyty 11.5 kehässä nii kone sanoo surr ja sakset napps.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puudelit on tunnetusti (tai vähemmän tunnetusti :P) aika monitoimikoiria. Siihen me pyritään.

   Meillä on kans suunnitelmissa pöräyttää puudeli kaljuksi heti Riksun ryhmiksen näyttelyn jälkeen, kunhan kotiin asti päästään. Soooooooon. :D

   Poista
 2. Kiva että oli hyvät agitreenit teillä :) Ja toi ekan kuvan seuraaminen näyttää kyllä tosi makeelta, hyvää duunia oot tehnyt koirasi kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Seuruu on kaiken tottelevaisuuden perusta, niin yritän panostaa siihen. Pitäisi postata videotakin, kunhan sellaista joskus saan.

   Poista
  2. Totta! Olis kiva nähä videoo :)

   Poista

Vingutathan meille siilipalloa, sillä siitä me pidämme!