sunnuntai 18. toukokuuta 2014

"If we were in France this dog would be disqualified!"

"But we're in Finland."

Riihimäen ryhmänäyttely, Roger Vanhoenacker, Belgia

"Shown with abnormal toilette. She has good muzzle, good head and ears. She should be longer. Good topline. Tail not carried 100 %. correct. Sufficient chest. Good angulations in front, could have more in rear. Moves fluently but tail under the topline." 

EH AVK2

Käväisimme Laikan toistaiseksi viimeisessä näyttelyssä Riihimäellä. Meille sattui viime hetken tuomarimuutos eikä tuomari vaihtunut edes varatuomariksi merkittyyn, vaan ihan kolmanteen ihmiseen. Pieni tuskanhiki käväisi otsalla perjantai-iltana, mutta päätin vielä koiran kehään, kun se kerran oli jo laitettu. Jo AVO-narttujen yhteisessä kehässä tuomari silmäili Laikaa pitkään ja mutisi kehäsihteerille arvatenkin trimmistä. Terrieri oli belgialaissedälle ilmeisesti niin hämmästyttävä näky, että sitä piti vilkuilla jopa kesken toisen nartun yksilöarvostelun. Kun nostin Laikan pöydälle, lähti toinen kehäsihteeri tuomarin pyynnöstä kysymään kehän laidalta, onko terrieritrimmi sallittu vai ei. Tuomari kysyi minulta, tiesinkö, mitä teen, vastasin toki kyllä. Seurasi pään pyörittelyä. Kun kerroin Laikan saaneen terrierissä ERIn ja monen koiran jopa valioituneen seurasi vielä lisää pään pyörittelyä ja päivittelyä muiden tuomareiden virheistä. Ranskassa Laika olisi kuulemma hylätty, mutta sanoin uhmakkaasti, että nyt ollaankin Suomessa. Puhuin tuomarille varmaan enemmän kuin olisi sallittua, mutta paskanhetulat, tulipahan tulos, eikä edes mitenkään huono sellainen.

PS.
Runosuoni sykkii:

Kevät tuli, lumi suli
Kone sanoi surisuri
Karvan alta esiin tuli
LAIKAAAAAA

2 kommenttia:

  1. Haha, hyvä että saitte kunnon tuloksen. Ja tykkään sun asenteesta! :)

    VastaaPoista
  2. Hah, yritetään päästä pitkälle ja laittaa Keski-Euroopalle kampoihin, jos on kampoihin laitettavaa - villisasioissa monesti on. :D

    VastaaPoista

Vingutathan meille siilipalloa, sillä siitä me pidämme!