maanantai 12. elokuuta 2013

Karhunpoika jumpassa...

...häntä hellii käärme hellikäämme.

Eläinlääkärikaksipäiväinen alkoi Laikan fysioterapialla. Mentiin Aistiin Niina Sorvarille, kun häntä meille suositeltiin ja kyllähän mä tyytyväinen olen. Laikasta ei löytynyt varsinaisesti mitään vikaa, mutta oikeassa takajalassa oli etureiden-polven alueella hyvin pienesti reaktiota aiheuttava alue. Lisäksi takamus on liikkeessä vasemmalle vino (vasen kylkikaari kraniaalisempi kuin oikea...painonvaraus kuitenkin symmetrinen sanoo lappu), on ollut jo vähän aikaa. En keksi, mistä se on syntyisin, mutta luultavasti kyseessä on takajalan venähdyksestä tm. lievästä vammasta syntynyt varominen, joka on johtanut epäsymmetriaan. Polven alueelle se sai lazeria piu piu. Vähänkö jännä, eka kerta, kun mun koira saa laseria!

Laika käyttäytyi aivan pirun nätisti, vaikka etukäteen ehdin vähän hilseillä, että syökö se fyssarin ja koko Aistin suihinsa. Pöljä omistaja, Laika oli reipas, mutta leppoisan rauhallinen, kuten tavallista. Ja tämän kaiken se on antanut lähes ilmaiseksi. Mikä otus! Toisaalta mulla onkin sitten rokotuksissa huutava ja eläinlääkäriä täydestä sydämestään vihaava Loltsipöö ja Paavo, jolle joka pipi on Iso Pipi. Laika kuulemma ravaa erittäin kauniisti pitkällä askeleella (silloin kun ei yritä kuristua hihnaan mennessään niin kovaa, toim huom) ja se näyttää karhunpojalta.

Saatiin kotiläksyjäkin. Laikaa pitää ruveta kävelyttämään laatikon yli hitaasti, laittaa se pyörimään sen päällä ja menemään boksin sisään (senhän Laika osaa, tosin se pitäisi tehdä hitaasti, tosi kiva...), töniä sen lanneselkää syvien lihasten vahvistamiseksi, nostella takasia ja etusia ja käyttää näissä harjoituksissa myös tasapainotyynyä ja laatikkoa apuna. Vitsit, jos saisin videota näistä sessioista, se oliskin superia.

Laika on ollut sittemmin raparaato. Se oli hirvittävän ihastunut fyssariin ja pettyi, kun tämä hävisi odotustilasta omaan työhuoneeseensa. Tää maailma on ihan uusi, miten voi olla noin optimistinen ja hyväntuulinen koira? Ensi kerralla se varmaan käppäilee sisään odottamaan vähän lisää mahtipaijausta ja nakkeja.


PS. Louhelaa on loukattu, mutta melkein kohteliaasti sentään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vingutathan meille siilipalloa, sillä siitä me pidämme!