maanantai 20. lokakuuta 2014

Ihmekoirien blogivalinnat



Blogilinkkauspostaukseen tuli kolmisenkymmentä ehdotusta, joista osa oli minulle tuttuja, osa vieraita. Kiitos kaikista! En mahduttanut tällä kertaa mukaan varsinaisesti vanhojen tuttujen tai kavereiden, vaikka niitä luenkin (ja lukisin, vaikkemme muuten tuntisi), koska valikoimaa oli muutenkin. Mitään yleisiä perusteita juuri näille valinnoille ei ollut ja ne ovatkin keskenään melko erilaisia. Hyväksyntähylje lähtee seuraaville viidelle blogille:



Ei haukku haavaa tee -blogi on poikkeus suomalaisessa koirablogiskenessä. Siinä missä tavanomainen koirablogi kuvaa yhden lauman elämää ja hilsekoostumuksia, keskittyy Doran blogi ruotimaan laajempia, koko koiramaailmaa koskettavia teemoja. Hyviä esimerkkejä näistä ovat esimerkiksi postaukset agilityn riskeistä, näyttelyiden kääntöpuolesta ja koirien paperillisuudesta. Pohdiskeleva ja isoihin kokonaisuuksiin tarttuva blogi on mielenkiintoinen, vaikka tykkään lukea myös sekametelisoppablogeja. On hienoa, että blogi toimii nimenomaan Bloggerissa eli käytännössä suomalaisten diginatiivien koiraharrastajien ja -bloggaajien suosimalla alustalla, jolloin sen seuraaminen onnistuu kivuttomasti eikä blogi ole piiloutunut minnekään isomman portaalin taakse.




Impossible dreams valikoitui listalle kirjoittajan kirjoitustyylin lisäksi siksi, että Alicia koirineen asuu Skotlannissa. Vaikka elämä toisessa maassa onkin varmasti vain elämää, kuten täälläkin, on näkökulma silti erilainen ja mielenkiintoinen. Sitä paitsi käytyäni maassa kerran jäi kaipuu päästä joskus takaisin... Mielenkiintoista olisi kuulla tarkemmin siitä, miten koiraharrastus poikkeaa suomalaisesta, mikä on paremmin ja mikä huonommin. Postauksista on välittynyt tähän mennessä jo jotain. Alician kolme koiraa edustavat meikäläisessä blogimaailmassa hivenen epätyypillisiä rotuja ja niiden sekoituksia. Nelikon seikkailuista onkin hauska lukea.



Lyhyesti: valokuvat. Ja valokuvat. Katso myös kohta valokuvat. Visuaalinen ihminen ei saa niistä tarpeekseen. Ulkoasukin on ihastuttava. Tekstipuolella eniten sijaa taitaa saada agility ja siitähän minä pidän. Rocky+Amor on hyvä esimerkki blogista, jossa yksinkertaisista, mutta laadukkaista aineksista kokkaillaan aika hyvät sopat.




Hapsutassujen treeniblogi on Hapsutassu.comin sivutuotos, joka nimensä mukaisesti valottaa treenejä. Olen itsekin miettinyt, pitäisikö Laikan lajitreenaaminen irrottaa omaksi blogikseen ja kirjata sinne oikeasti kaikki, mutta en ole sitten niin hoocee. Mutta Hapsutassuissa ollaan! Muistio onkin loistava treenipäivis ja edustaa hienoa suunnitelmallisuutta, josta useimmat vain haaveilevat. Palikkamaisesti aseteltu sisältö jäsentelee treenit mainiosti. Mukana on myös videota ja valokuvia, joten lukuelämys on mielekkäämpi kuin pelkkien treenien tavaaminen ruutuvihkosta. Lajikirjo on laaja ja itselleni tuttujen ja mieluisten lajien sivussa tulin lukeneeksi mm. pk-hausta.



Tässä blogissa on koirat nimeltä Mauri ja Jyrki. Niiettä. Ja Mauri on cool. Mauri menee kovaa ja oon sen fani. Siksi valitsin tämän blogin.

---

Tähän samaan onkin hyvä ympätä pari blogiarvontaa:

 http://nellie-dellie.blogspot.fi/2014/10/tuotetestausta-ja-syysarvontaa.html


http://pinserijakamera.blogspot.fi/2014/10/nyt-on.html

8 kommenttia:

  1. Ooo! Kiitos tästä. Sain taas muutaman blogin lukulistalleni :)

    http://leschiensetlavie.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Siis kyllähän Yks räkäblogi pitää mahtua joukkoon :D sain kimmokkeen ryhdistäytyä. Tää oli ihan ässä veto, pääty munkin lukulistalle tästä monia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Räkä on hyvä, koska muuten nenä olisi yksinäinen.

      Poista
  3. Suurkiitos! Olipa ylläri että nimenomaan meidän "jämäblogimme" pääsi listaukseen. Wau! Kiitos, ehkä opin itsekin arvostamaan sitä enemmän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä treeniblogi se on eikä mikään hukkapala. :D

      Poista
  4. Vautsi, kiitos kovasti karvakasojen blogin linkityksestä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mieluusti linkkasin, em. syistä. :D Kiva blogi!

      Poista

Vingutathan meille siilipalloa, sillä siitä me pidämme!