perjantai 15. elokuuta 2014

Takaa kiero saksalainen


Tämänviikkoisen ohjattujen treenien ratapiirroksen nähdessäni mietin, että siistiä, suht helppoa, keinu ja kepit radalla, luultavasti hyvä flow menossa. Sivussa oli takaakierto-saksalaista, joka lähinnä nostatti pyllyhikeä, mutta päätin oppia.

Laikaan voi luottaa. Laika tahtoo ja Laika osaa, se on hieno. Keskiviikkona tuntui siltä, että liidettiin oikeasti. Keppisuoritukset tulevat Laikalta hyvin. Ekalla kerralla tuli tiplu, kun seisoin koiran ja keppien välissä (nyt ne valot päälle :D). Toisella kertaa väistin ja aww yiss, se toimi. 4-5-esteet saatoin ohjata aika kaukaa, Laika irtosi putkeen tosi hyvin. Serpentiinissä ohjasin nokkelasti takaakiertoon seiskalle, kun käänsin jalkaa sopivaan väliin. Testattiin siinä muutamaa juttua ja todettiin, että voin ihan hyvin juosta seisahypyn kohdalle koiran lukittua 4-5-esteet ja valmistautua tiukkaan haltuunottoon. Laika luki tosi hienosti kutoshypyn, eihän mun tarvinnut edes ohjata sitä. No ehkä just just.

Keinulta ensin kielto. Mietin, että onkohan siinä sittenkään Laikan mielestä kovin mieluinen este vai johtuiko kieltäminen ennemmin siitä, että me ei olla treenattu keinua radalla ja se nyt vaan juoksi ohi, koska ohohups täällähän on keinu. Loppurata sujui ongelmitta, eikä edes 11-hypylle törkkäisy ollut mitenkään kiusallisen pöhelö, vaan ihan luonnollinen.

Saksalaista olen tosiaan pitänyt aika jäätävänä muuvsina, koska jatkokurssilla sen kanssa tusattiin eikä saatu oikein mitään aikaiseksi. Sen jälkeen olen yrittänyt sitä Loltsin kanssa radalla ja sain silloin aika hapanta naamaa niin kouluttajalta kuin omalta koiraltanikin. Mutta nyt se itse asiassa toimi. Apukoutsi ehdotti aluksi sen pilkkomista osiin ja Laikan palkkaamista merkkauskädestä ja kokeiltiinkin sitä. Se sai mut kuitenkin kiinnittymään ihan liikaa merkkaamiseen enkä liikkunut kovin sulavasti (no koskapa...), joten siirryttiin koko ohjauksen tekemiseen. Toimi. What?! Miks kukaan ei kertonut, että vastakättä voi ja pitää käyttää..? Saksalainen ei ole ehkä just mun ykkösvalinta tiukkaan paikkaan radalla juuri nyt, mutta huomattavasti vähemmän sen käyttäminen pelottaa. Ensi viikon treeniradalla niitä pitäisi olla enkä malta odottaa, että saan kokeilla, miten se menee!

Muista/treenaa:

-Keppikulmiin ja muuhun estesuoritukseen vaikeutta, koska Laikan osaamistaso on erittäin hyvä. Tällä hetkellä se hakee ensimmäisen välin hyvin, kestää sivuttaisirtoamisen, ohjaajan kiihdyttämisen edelle, osaa ainakin 90 asteen avokulmat (tiukemmatkin luultavasti), osaa hyvin myös umpikulmia. Laikalle luottoa ja tilaa tehdä, ei mennä itse sörkkimään, koska koira kuitenkin tietää paremmin.

-Serpentiinissä mennään kovaa eteenpäin, luotetaan Laikaan ja sen estehakuisuuteen. Tiukat haltuunotot ja vastakäsi mukaan, kun tarvitaan. Rintamasuunta on tärkeä, ettei satu takaakiertolipsahduksia, hidastelua tai esteiden blokkaamista koiralta.

-Luota Laikaan! Sitä ei ole koulutettu turhaan, se osaa ja sen pitäisi saada näyttää kykynsä, joten sitä ei tarvitse saatella tassusta pidellen. Käskyt, ohjaukset ja merkkaukset ajoissa ja sitten hirveetä kyytiä pois alta ja/tai seuraavaan paikkaan (toim. huom. älä unohda kuitenkaan dogea).

-Saksalaisessa sujuva liike, takaakiertoon ei ole kiire, jotta liike ei töksähdä, nopea merkkaus ja matka jatkuu. Go smooooooth.

Olen käynyt tällä viikolla morjestamassa kahdesti aivan ihania pikkuisia keskarivillakoiranpentuja. Kuvia on yhteensä tuhatkunta, joten niiden kuntoon laittaminen ei ole aivan pikkuhomma tällä keskittymiskyvyllä, mutta kunhan saan urheiltua urakan läpi, postaan pentukuumeisten iloksi blogiin hirveän kasan pikkuspedejä. Tässä esimakua:





4 kommenttia:

  1. Voi ei mitä pieniä :') Sun treeniselostuksia on aina niin kiva lukea, arvostan sun asennetta ja tekemisen meininkiä. Tai jotain sen suuntaista, tykkään sun tavasta ylistää koiria ja analysoida omia tekemisiäs fiksusti :)

    VastaaPoista

Vingutathan meille siilipalloa, sillä siitä me pidämme!