sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Kulomäen Kumiveneiden nuorisojaoston retki Helsingin koirauimalaan

Joko mennään?!

Laika oli tänään hemmetin innoissaan, kun menimme uuteen uimalaan. Se oli pinkeänä jo ovella, kun kloorinhaju puski nenään, yritti jopa kurkkia yli vastaanottotiskin. Ilmeisesti sille oli selvää, missä ollaan ja mitä tekemässä, sillä samanlaista alkukankeutta kuin Hyvinkäällä ei ollut. Olin varannut uimaopetusvuoron, jotta Laikan uimatyyli ei jumahtaisi pystyasentoiseen pärskimiseen, vaan kehittyisi itsevarmemmaksi uimariksi ennen kesäkautta. Yhden uimakerran kehitys oli suorastaan valtaisaa ja olen todella tyytyväinen, että varasin maikan altaaseen! En todellakaan pysty altaan reunalta kokemattomana vaikuttamaan uima-asentoon ja koiran mielentilaan samalla tavalla kuin altaassa olevan opettaja.

Rauhallinen mieli, selkä suorana ja häntä peräsimenä.

Laika rauhoittui varsin nopeasti ja korjasi asentonsa suunnilleen minuuteissa. Nokkela kaveri. Sen jälkeen opettaja havaitsi takajalkojen liikkuvan kuin sammakolla, enemmän sivuille kuin taakse, joten Laika sai töppöset! Olin kuullut koirien uimatossuista, mutta tutustuin niihin ensimmäistä kertaa nyt itse. Hulvattomat kapistukset. Laru ei juuri mokomista räbylssöneistä välittänyt, kun altaasta pääsi, mutta ne todellakin toimivat vedessä. Laika alkoi kerrasta potkia enemmän taakse kuin sivuille. 

Äitii, mää uin, kato kato kato!!!

Ensi kerralla otetaan mukaan leluja mukaan ja opettajan avustuksella kadotetaan epävarmuus rampilla ja open mukaan sen jälkeen pärjätään keskenämme, ehkä vielä tossut takajaloissa muutaman kerran verran. Onneksi on noutohalukas eläin, joka jo Hyvinkäälläkin meni veteen siilipallojen perässä sen verran, mitä kanttia oli.

Sinnillä eteenpäin.

Hyvinkään ja Helsinhin uimaloissa on toki eroa. Tulen jatkossa käymään varmasti molemmissa. Helsinki on luonnollisesti meitä lähempään ja altaan koko riittää pienelle koiralle hyvin ja opetus oli tehokasta ja palvelu hyvää. Hyvinkäällä meillä ei ole ollut uittajaa, mutta noin muutoin palvelu on pelannut ja paikka on ollut tosi mieluinen. Allas on siellä merkittävästi isompi ja sinne mahtuu meidän viiden koiran porukka hyvin, vaikka kolme koirista on isovillakoiria. Kuivausmahdollisuudet ovat aika 50-50 molempien paikkojen välillä, mutta minulla onkin lyhytturkkinen keskari. Hyvinkäällä on talon puolesta letkuföönit, Helsingissä riittävän tehokkaat käsipelit, joka ainakin keskarin turkille oli ihan riittävä. Tosin mä kuivaankin kotona jollakin pimpulapampulamatkaföönillä, joten kaikki sitä kehittyneemmät föönit tuntuvat TODELLA tehokkailta...

Lopuksi pari videota Laikan uiskentelusta. Jossain jonkun kortilla on Hyvinkäällä kuvattuja pätkiä, joissa Musti pärskii ja pörskii menemään vähän höpsömmällä tyylillä ja ne ilmestynevät tänne vertailun vuoksi tulevaisuudessa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vingutathan meille siilipalloa, sillä siitä me pidämme!