torstai 9. heinäkuuta 2015

Kylmä hiki


Takaraivossa humisee edelleen vähän. Tuli kirkas aamu sateisen ja pimeän yön jäljiltä. Laika nukkuu nyt sängyn alla turvassa, mutta muutama tunti sitten musta pikkukoira juoksi pimeydessä pitkin kotilähiötä. Koira, joka ei ollut koskaan ennen tätä säikähtänyt erityisemmin mitään, säikähti meidät helvetin kovaa ohittanutta pimeää mopoa, repi itsensä irti pannasta ja katosi pitkin puistotietä jonnekin. Juostiin perään miettin, onko tässä mitään järkeä ja pelästyykö se enemmän. Laika tosin oli aika paljon meitä nopeampi. Ei missään mitään. Vinskillä oli vähän kylmä ja pennusta paistoi hämmennys.

Mentiin pitkin pusikoita, noustiin tielle, palattiin katoamispaikalle, mentiin kotiin. Postasin katoamisilmoituksen koneelta Facebookkiin ja juoksin yksin takaisin. Puiston takana lähellä asuvalta seurakaverilta tuli tekstari ja hän lähti riiseninsä kanssa ulos. Kiitos. Ajattelin, että eihän se koiraparka ole voinut säikähdyksissään kirmata kodin sijasta Ojankoon. Seuraava ajatus oli paistaa jääkaapissa olleet lihat ja tuoda ne katoamispaikalle. Mietin jo trimmauspöydälle jäänyttä karvapussukkaa sisältöineen ja etsijäkoiraa, jonka saisi paikalle ehkä huomenna.

Mutta puhelin soi. Laika pyöri kotinurkilla. Juoksujalkaa kohti kotia pitkin oikoreittiä.

Tyyppi seisoi pihanurmikolla karjumassa ääni käheänä kaverin koiraa. Ainakin se oli elossa, terve ja oma itsensä. Moikkasin sitä ja kysyin, josko se tulisi mukaan. Kiitin kaveria koirineen ja menin Laika vanavedessäni sisään. Se joi, meni kevarin pimeyteen örisemään kylmän teepussin kanssa riehuvalle Vinskille, joka oli hillittömän iloinen, että kaiken tämän hirveän hämmennyksen jälkeen kaikki olivat yhdessä kotona.

Älä enää ikinä lähde noin, rakas pikkukoira. 

9 kommenttia:

  1. Hui..Onneksi Laika pääsi turvallisesti takaisin kotiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, välissä oli yksi isohko autotie ja alle kilsan päässä kehä kolmonen. Onneksi lähti päinvastaiseen suuntaan.

      Poista
  2. Hui kamala :( Onneksi kaikki päättyi hyvin! Oiva oli nuorena miehenä muutaman kerran reissussa useamman tunnin verran ja muistan hyvin sen hädän...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, oli helvetin pitkiä hetkiä. Laika katosi tosiaan taajamassa, jossa oli katuvaloja, mutta oli pilvistä ja pelkäsin, että se olisi jossain pensaikossa piilossa. Musta koira pimeässä yössä, teki mieli kirota sen väri suohon.

      Poista
  3. Hui kamala! Onneksi pääsi turvallisesti kotiin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä, ei se paniikki sitten niin iso ollut, etteikö olisi tajunnut, mihin kirmata, vaikka lähtikin tavallaan pois päin kotoa.

      Poista
  4. Hyi tälläiset tapahtumat on niin äkillisiä ja kamalia..onneksi kaikki on nyt hyvin ja tallella kotona <3

    VastaaPoista
  5. Hui, kamalaa joutua tuollaiseen tilanteeseen... :( Onneksi Laika löytyi ja on turvallisesti kotona. <3

    VastaaPoista
  6. Hui, toi on kyllä kauheeta! Oma pentu ( 10 kk) karkas torstaina uimaan lokkien perään keskelle järveä, veneväylälle jossa kulki kova virta. Onneks saatiin koira haettua pois, luojan kiitos se oppi maanantaina uimaan :)
    Onneks Laika pääsi kotiin ja kaikki on hyvin! <3

    VastaaPoista

Vingutathan meille siilipalloa, sillä siitä me pidämme!