keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Miksi kutsutaan plussapallojen loppiaista?


Kun jostain kirjoittaa edes alustavasti blogikalenteriin, siitä tulee melkein virallista. Laikan mahdollinen HTM-startti on nyt siellä. Onko paniikin aika?! Koira pitäisi opettaa peruuttamaan, jonkinlaisiin sivuaskeleisiin, hioa linkit positioiden välillä ja opettaa itse asiassa se kolmas positiokin. Meillä on kaksi positiota, nimeämistä vajaa loppuasento ja ostarin K-marketista saa leikkiaseita. My body is ready.


Treenattiin loppiaisena Sporttiksella agilityä ja hitusen tokoakin. Treenasin irtoamista takaperinketjuttamalla ensin yhdelle ja sitten kahdelle hypylle. Noin kuukauden liitotauon jälkeen Laikalla oli taas agility bar täysillä pointseilla ja tuntui, että seinät kolisivat, kun se juoksi siilipallo kidassa. Aika ihana karvamuussi. Parasta oli kuitenkin kontakteilla eteneminen. Vedin monta juttua kasaan kerralla. Päästiin sekoilusta siihen, että Laika malttaa odottaa pysäytysasennossa hetken eikä ryysää etupalkalle, mutta kääntää fokuksen kyllä sinne vapautuakseen. Heitin targetin mäelle eli palasin tavallaan alkuperäiseen suunnitelmaan. Suhtaudun varovaisen optimistisesti tähän hetkeen ja toivon treenijaksamista. Nyt meillä on sentään viikoittainen omatoimitreenivuoro puomi- ja A-treeniin.


Tokopuolella yritin muovata nelkytsenttisen kartion kiertoa uutta AVOa varten. Laika tökki, kaatoi ja söi tödeä, kun pysähtyminen ei kelvannut. Jatkamme treenejä... Pitoharkka oli huomattavasti parempi. Naksuttelin kapulan nostoja koiriksessa sunnuntaiyönäiltana. Ne oli hätäisiäräkäisiä ja merkkailin oikeiksi lähinnä sylkemisiä pidon sijasta. Kun annan kapulan kädestä, pystyn paremmin säätelemään oikeaa palkkaushetkeä ja naksuttelemaan aidot, vahvat ja rauhalliset pitohetket kapulan heittelyn sijasta. Muutama oikein hyvä, kuvan kaltainen ote sieltä tulikin.

Loppurallittelut juostiin Luukissa. Loltsin mielestä oli taas liian kylmä ja se alkoi nostella tassuja heti, kun otin sen autosta. Mummeli pääsikin Erican tissikasvaimeksi matkustamaan.




PS.
Vastaus otsikon kysymykseen: ploppiaiseksi.

Itä-Helsingin Agilityharrastajat muuten järjestää rally-möllit Helsingissä 25. tammikuuta ALO- ja AVO-luokille. Mölleissä on vielä tilaa eli kaikki mukaan ja kaverit kans.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vingutathan meille siilipalloa, sillä siitä me pidämme!