torstai 18. syyskuuta 2014

Kenraaliliidot


Rata + sivutreeninä A:ta.

Kulunut viikko on ollut yhtä vuoristorataa, jos näin kulunut ilmaus sallitaan. Maanantaina sähköpostista löytyi KATin kisojen kisakirje, keskiviikkona taas KKS:n. Olipa jännittävää nähdä oma nimensä oikeassa lähtölistassa Laikan nimen kanssa. Että siellä me nyt sitten ollaan. Me yhdessä. Jännitys on ajoittain aikamoista ja välillä on vaikea syödä tai keskittyä kouluhommiin, kun viikonloppuna tapahtuu. Menemme paikalle pitämään hauskaa ja jos se tuottaa vielä jotain tuloksiakin, niin hienoa. Yritän olla ottamatta sen enempää paineita kuin niitä jo valmiiksi omassa päässä on. Yritän juosta kymmenenvuotiaalle Tiinalle ja hänen kaikille mielikuvituskoirilleen, eiköhän siinä ole ihan riittämiin.

 Larre. *syrän*

Keskiviikon ohjattujen rata oli tosi kiva. Laika tosin ampui melko hallitsemattomasti ensin renkaalle ja sitten putken väärään päähän, mutta tarttuipa niitä onnistumisiakin. Neloshypyn saksalainen oli useimmiten melko sujuva, mutta arviointia hämärtää vähän liiankin kiltti Laika, joka kyllä totteli, vaikka en ollut ihan kartalla. Koira rukka, kun sillä on tällainen saakelin teletappi ohjaamassa. Toisaalta pohjalta on vain yksi suunta - sivulle sanoi rapu ylöspäin. Mutta se saksalaisen jälkeinen elämä! Oli flow'ta, oli menoa, tuntui agilityltä. Laikan keppiosaaminen on kyllä sen fortea, mutta onhan se sille aika perusteellisesti opetettukin. Ysiputkelta sai painatella (tai ranittaa, viddu mitä nuorisosanastoa tuolla kentällä oppii) 11-hypyn takaakiertoon ja valssailla vähän. Se. Oli. Niin. Sairaan. Hienoa. Apukoutsi puuttui siihen, että menen kaksinkerroin valssatessa ja olen siksi hitaampi kuin mitä ruoto suorana olisin. Mutta siitäkin huolimatta homma toimi. Se on muuten aika kolee tunne. Korjasin muuten valssausasentoa ja Laika oli vähän dude wtf, mutta ymmärsi kyllä sitten. Kaikkea sekin on joutunut oppimaan. Näistä oli kuitenkin hyvä lähteä suksimaan kohti Kotkaa, joka on jo ylihuomenna. Shiiiiiieeet. Ihanaa. Kamalaa. Ihanaa. Ihanaa. Joo, on se ihanaa.

A... Laika väisti boksia jonkin verran. Kolhiminen ei ole ilmeisesti mitenkään kamalan kivaa. Se tekee ja juoksee, mutta yrittää keskittyä myös boksin yläriman väistämiseen ja se häiritsee meitä kaikkia. En tiedä, mitä sillekin tekisi, käyttäisi isompaa boksia vai irrottaisi yläriman kokonaan. Vai alkaisi häivyttää koko boksia pois ja toivoisi parasta. Mnheehhhh.

Loltsin syyshymy. *miljoona syräntä*

Lappeenrannasta kuului hieman ikäviä uutisia. Paavo piti viedä taas lääkärille, tällä kertaa takajalan patin alettua vaivata. Näin patin nykytilassaan lauantaina ja se oli juuri matkalla meille alkanut vaivata koiraa. Se oli kasvanut. Maanantaina kävi ilmi, ettei pattia voinut vielä leikata, sillä se oli tulehtunut. Nyt Paavo sitten syö antibiootteja ja pahkura leikataan ensi viikolla pois. Pikkukoiran mieltä painaa patin lisäksi puhallettava kauluri, joka sai sen kuulemma kiemurtelemaan pihanurmikolla ja tekemään kaikenlaisia akrobaattisia venytyksiä ja ties mitä pohkeenväistöjä. Ja eläinlääkärissä se oli läpsinyt ruokasäkkejä ja heitellyt pahvilaatikoita. Punk was never dead ja silleen. Toivotaan, että jalan pikantti lisuke on vain vaaraton rasvapatti eikä salainen kaksonen tai esim. headcrab. (Vai olisiko se buttcrab tässä tapauksessa?)


Käväisin sunnuntaina kenneltytön ominaisuudessa Porvoon näyttelyssä puudelikehän laidalla. Se oli hauskaa, vaikka vähän jäi kaivelemaan selvästi väistävän koiran nostaminen yhdessä luokassa varmaa esiintyjää paremmaksi (molemmat luokan koirat siis saivat ERIn ja SA:n eli olivat muodon puolesta ilmeisen samanarvoisia). Muuten oli kiva päivä ja ainahan vaihtelu virkistää. Juuri mistään kuvista ei tullut lasta eikä paskaa, mutta katsokaa nyt vaikka Safia (Littlerock's Sweep Safina). Kaunis kuin karkki.

6 kommenttia:

  1. Magee panta Laikalla, näyttää niin upealta tummalla koiralla. Pitää ostaa Dannylle tuollainen :) Ja ihana tuo ruskea neiti <3

    Tsemiä kisoihin! Niin tuttua tuo jännittäminen. Ennen ihka ensimmäistä tokokoetta Eikan kanssa nukuin huonosti viikkoa ennen koetta (vai oliko peräti kaksi viikkoa heh), samoin söin huonosti ja jännitin koko viikon. Heh eka kisa on aina eka ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis onneksi meidän ensimmäinen kisa on agilityä eikä tokoa! Jestas, tokokentälle kuolisin varmaan suorilta jaloilta. :D Agility on sentään suht nopeasti ja nopeatempoisesti ohi. Ihmisten ensimmäisiä kisakokemuksia kuunneltuani varmaan kaikki ovat jännittäneet enemmän tai vähemmän, mutta kaikki ovat palanneet yhtenä kappaleena. Varmasti mekin. :'D

      Onneksi en ostanut ketjua messarista, vaan odotin hetken ja sattumalta poikkesin siihen eläinkauppaan, mistä tuon löysin. :) Safi on ihana. Kaverilla on neljästä puudelista kolme ruskeita ja ne olivat kaikki Porvoossa. Superkaunis väri. <3

      Poista
    2. Joo on tullut kanssa kuultua jännitystarinoita ensimmäisistä kisoista, toisilla ääni värisee ja polvet tutisee :o Onneksi mulla oli vaan syke koholla normaalia enemmän, mutta joo tokossa on enemmän aikaa jännittää (ja harmitella jos kaikki menee päin peetä), agilityssa kaikki on ohi niin nopeasti. Toisaalta kannutusjoukot kuulemma jännittävät vielä enemmän :D

      Ruskea on kyllä niin kaunis väri, mutta harvoilla koirilla se pysyy sellaisena. Dannykin alkanut harmaantumaan nyyh.

      Poista
    3. Oon toistaiseksi rauhoittunut lähtöalueella niin paljon, että oon pystynyt toimimaan radalla vähintään yhtä hyvin kuin treeneissä. Toivottavasti näin tapahtuu nytkin. :D

      Jep, näinhän sen ruskean kanssa on. Juttelin yhden isoja kasvattavan pitkän linjan harrastajan kanssa Porvoossa kehän reunalla ruskeasta väristä ja sen genetiikasta. Kaikki on niin hämmentyneitä. Mua kiinnostaa kovasti, mikä sitä haalistaa ja miksi ja mihin se liittyy. Ihan säännönmukaista se haalistuminen ei nimittäin ole, vaan osa koirista tosiaan pysyy ihan ruskeina (kuvan koira esimerkiksi). Mutta mihin lokukseen se alleeli istuu... :D

      Poista
  2. Todella kiva rata :) Niin simppeli, mutta silti haastettakin löytyy, kuten juuri tuo 2 putki ettei mene väärään päähän. Voisi joskus viritellä samantapaista harjoitusta jos joku kerta mennään itsekseen treenaa.

    Tsemppiä kisoihin :) Mä olen vielä kahden vaiheilla mennäänkö Mimmin kanssa maanantaina Vantaalle möllikisoihin. Hyppyrataa olisi tiedossa, joten kovasti houkuttaisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rata oli tosiaan varsin mukava juostava. Aika simppeli, mutta ihan riittävästi tekemistä.

      Menkää ihmeessä mölleilemään! :) Me harkitaan kyseistä tapahtumaa vielä. Se olisi niin lähellä tossa, että houkuttaisi lähteä, mutta voi olla, että suon Laikalle kisaviikonlopun jälkeisen vapaapäivän. Katsotaan nyt.

      Poista

Vingutathan meille siilipalloa, sillä siitä me pidämme!