meistä

koirat 


LAIKA
Woolly Bohemia's Mary Bell
s. 19.3.2012
k. 14.11.2023

kasvattaja: Johanna Väisänen
keskikokoinen villakoira
41,5 cm / 10 kg.
Terveys: silmät ok, polvet 0/0, kyynärät 0/0, olat ok (epävirallisesti), lonkat C/B, selkä VA0 SP0 LTV0
11/2021 todettu alkava nivelrikko molemmissa lonkissa ja molemmissa polvissa
Hampaat vaihtuneet normaalisti, puuttuu kaksi alaetuhammasta, yksi etuhammas katkennut tapaturmaisesti ja sen takia poistettu


Laika sai 7/2023 cauda equina -syndrooma-tyyppisen toisen takajalan kipu-/kouristuskohtauksen, jonka jälkeen kunto ei palautunut enää entisellään, kehon jäykkyys lisääntyi eikä hermo kipua saatu lopulta marraskuuhun mennessä hallintaan lääkityksellä, fysioterapialla ja akupunktiolla. Hermokivun ja muiden oireiden syy oli mitä todennäköisimmin lannerangan kahdessa viimeisessä nikamassa olleet lateraaliset spondyloosipiikit. Tämän lisäksi Laikalla oli kyynärissä, lonkissa ja polvissa nivelrikkoa, jonka hoito oli pitkälti Librela. Lisäksi Laikan jo ennestään taipuneiden ranteiden pehmytkudoksissa ja joissakin etujalan varpaissa oli muutoksia ja kipua. Koska oli oletettavaa, että Laikan tila olisi heikennyt heikentymistään, päätin päästää parhaan ystäväni tuonpuoleiseen kunnialla odottamatta äkillistä kivun pahentumista tai koiran halvaantumista.


Reagoi yllättäviin ääniin, paukkuarka
Steriloitu 4/2017
SLO-epäily (todettu 6/2018)
MH-kuvattu 

KoiraNet / Poodle Pedigree Database

Agility: medi3
Nose work: 1 x 100 p 1-luokasta
Rally-toko: ALOHYV x1
Koirafrisbee: kisannut toss&fetchissä
Näyttelyt: ERI
Koiratanssi: FS ALO (1xKM), HTM ALO (1xKM)

Pussin kirpein karkki. Outo huumorintaju. Fiksaatio korkeisiin paikkoihin, sukeltamiseen, loikkimiseen (mieluiten veteen) ja laduilla kierimiseen. Telinevoimistelija, tottelemattomuuskoulutettu, turboahdettu kiekkoala ja yli tuhannen siilin voimalla tuhiseva haistelun erikoisasia-astronautti. Omistajansa mielialalääke ja koulutuskoe-eläin. Syntynyt tähtipölystä ja sen huomaa. Kusi pentuna naapurin katolle ja leikki kaljatölkeillä. Luonnonkaunis, vähän niin kuin hirvikin.


VINSKI
Riemurakki Sinkoaa Söpöyteen
s. 4.12.2014, kasvattaja Riikka Naumanen
keskikokoinen villakoira
42 cm / 11,7 kg
Terveys: polvet 0/0, kyynärät 0/0, lonkat B/B, LTV0 VA0
Saksipurenta ja normaalisti vaihtuneet hampaat, puuttuu vasen ala-P2
Molemmat kivekset laskeutuneet


MH-kuvattu

KoiraNet / Poodle Pedigree Database 

Agility: medi1 (1xLUVA)
Nose work: hyväksytty hajutesti

Vinski sai isin pään ja äidin aivot. Se tarkoittaa sitä, että polviin sattuu, jos se juoksee päin. Myös sitä, että se näyttää vähän hirveltä naamasta. Innostuminen vaatii läsnäolijoilta kuulosuojaimet. Rakastaa kaikkea. Muistuttaa vuorotellen vanukasta ja vuorotellen rusinaa. Aivot varustettu runsain, jopa liiallisin dopamiinireseptorein. Elämäntehtävänä siirtää asioita, erityisesti kenkiä, suussaan paikasta toiseen. Nero, vaikkei aina siltä näytäkään. Katsoo itseään peilistä ja syö samalla puruluuta.

kirjoittaja
 


Olen Tiina Silventoinen, blogin luova johtaja ja namikäsi, tyyppi tekstien ja kuvien takana. Koirieni mielestä ihan hervottoman hyvä tyyppi, mutta pirullisen tilaavievä sängyssä. Olen sellainen ihan oikea kukkahattutäti sekä empaattinen tietosanakirja, kuten ryhmätoverini kuvasi.

Blogissa vilahtelevat silloin tällöin jo edesmenneet Loltsi ja Paavo, ensimmäiset koirani. Näistä kahdesta ihanasta, koiraharrastukseni aloittaneesta kääpiövillakoirasta voit lukea lisää tämän linkin takaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vingutathan meille siilipalloa, sillä siitä me pidämme!